VERSENYFELHÍVÁS    

 

Nova Község Önkormányzata 2019. július 13-án rendezi meg a  XXXI. Zala megyei kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt aratási étel- és italbemutatóval egybekötve, amelyre tisztelettel meghívja Önöket!    

Az alábbi számokban várjuk jelentkezésüket:

 

Kézikaszás aratóverseny:

 

A versenyt aratóközösségek (bandák) számára szervezzük.  

  • Nagybanda: 6 fő (2 kaszás, 2 marokszedő, 1 kötélvető, 1 kötöző)  
  • Kisbanda: 3 fő (1 kaszás, 1 marokszedő, 1 kötélvető - kötöző)  

 

A nevező bandáknak a részükre kijelölt területet kb. 1 óra alatt le kell vágni, felszedni, bekötni, kepébe rakni.  A versenyfeladat a keresztbe rakás és a tarló megtisztításával teljesül.  

Az értékelés szempontjai: tarlómagasság, minőség, marokegyenletesség, stb.

 

Aratási étel-és italbemutató:

 

Az aratási étel-és italbemutatóra a kepe tövében kerül sor (rossz idő esetén a rendezvénysátorban). Az aratásban és a cséplésben résztvevő bandák hozhatnak magukkal kóstolónak aratási tájjellegű ételeket és italokat, amelyeket az aratás után a kepe tövében megterítve kóstolhat meg a zsűri és a közönség.    

 

Cséphadarós cséplőverseny:

 

A csűrnek kinevezett helyen (sportpályán) tetszés szerinti létszámban (2-4 fő) nevezhetnek a cséplő-bandák a versenyre. A rendelkezésre álló búzából személyemként 2 db kévét kell kicsépelni megadott idő alatt cséphadaróval, ezt követően a magot megtisztítani. A zsűri értékeli a cséplés és a magtisztítás menetét és minőségét, a kicsépelt mag mennyiségét.  

 

Arató koszorúkötő verseny:

 

Az előre elkészített aratókoszorúkat a versenyzők hozzák magukkal, melyeket kiállítunk a megnyitón, a zsűri értékeli őket.

 

Kaszakalapáló verseny

 

Kaszakalapáló versenyhez minden kelléket a nevezőknek szükséges magukkal hozni. A kalapálás technikája, az elkészült kasza élének minősége alapján értékeli a zsűri

 

Tarlófutóverseny

 

A versenyre benevező személyeknek a learatott búzaföldön, tarlón, mezítláb kell lefutni 60 m-t.  Győztes, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot.

 

Ezen kívül várjuk a hagyományőrző együttesek, dalkörök jelentkezését a délutáni műsorban történő fellépésre.

 

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, melyet az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre vagy Nova Község Önkormányzata részére a Nova Kossuth utca 35. szám alá szíveskedjenek visszaküldeni!

 

Nevezési díj: Nincs!

 

A kaszáláshoz, csépléshez szükséges eszközöket (kasza, cséphadaró, stb.) a résztvevők szíveskedjenek magukkal hozni!

 

Jelentkezési lap letöltése itt!

 

Jelentkezési határidő: 2019. június 20. (csütörtök)

 

Érdeklődni lehet még Lendvai Jenőné polgármesternéla 0630/9971-658 telefonszámon, illetve This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mailen, illetve Csonkáné Gáspár Zsuzsanna közművelődési munkatársnála 0630/2785197 telefonszámon, vagy az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.    

 

A verseny díjazása:  

 

Minden kategória - kis- és nagybandás aratás és cséplés I – III. helyezettje csoportos díjazásban részesül. A díjazottak pénzjutalomban részesülnek, mely közreműködői díj fejében kerül kifizetésre – differenciáltan a zsűri értékelése alapján.  

Különdíjat kap „Zala megye első kaszása”.  

Az aratókoszorú kötő és kasza kalapáló verseny I – III. helyezettje díjazásban részesül.  

 

Költségtérítés:    

 

A versenyző arató-csoportok részére költségtérítést biztosítunk.

A délutáni műsorban való szereplést külön, közreműködői díjjal javadalmazzuk.

 

 

Szeretettel várjuk szíves jelentkezésüket!    

 

 

                                                            Lendvai Jenőné

                                                               polgármester  

 

A versenyfelhívás letölthető innen! (pdf formátum)